SOC2
System and Organization Controls

SOC 2 is de internationale standaard voor Service Organization Control rapportages, specifiek ontwikkeld om de beveiliging, beschikbaarheid, integriteit, vertrouwelijkheid en privacy van systemen en data bij serviceorganisaties te waarborgen. De norm die is ontwikkeld door de American Institute of CPAs (AICPA). Het is een wereldwijd erkende norm die richtlijnen biedt voor auditors om een assurance-rapport uit te brengen over de interne beheersmaatregelen en controles bij een serviceorganisatie.

Een SOC 2-rapport wordt doorgaans verstrekt aan klanten van de serviceorganisatie om hen inzicht te geven in de maatregelen die zijn genomen om de risico’s van de uitbestede diensten te beheersen. Met andere woorden, het rapport biedt een hoge mate van zekerheid over de dienstverlening en de effectiviteit van de beveiligingsmaatregelen.

SOC 2 kent twee typen rapporten:

Type I-rapport

Dit rapport beoordeelt het ontwerp van de controles op een specifiek moment in de tijd.

Type II-rapport

Dit rapport evalueert niet alleen het ontwerp van de controles, maar ook de operationele effectiviteit ervan over een bepaalde periode.

Vidar Security kan jouw organisatie ondersteunen bij de voorbereiding op de SOC 2-audit. Met onze expertise helpen we bij het identificeren en beheersen van risico’s, het ontwerpen en implementeren van effectieve beveiligingsmaatregelen, en het opstellen van de benodigde documentatie voor compliance. Door samen te werken met een ervaren consultant van Vidar Security kunnen serviceorganisaties het vertrouwen van hun klanten vergroten door te laten zien dat zij hun operationele processen goed beheersen en serieus nemen.

In eerste instantie ondersteunen we je bij het behalen van het Type I-rapport door ervoor te zorgen dat het ontwerp van de beheersmaatregelen passend is voor jouw organisatie en van hoog niveau. Vervolgens begeleiden we je bij het Type II-rapport door advies te geven over het verzamelen van bewijsstukken, het opstellen van de benodigde dossiers en het fungeren als communicatieschakel tussen uw organisatie en de externe auditoren.

Onze consultants bij Vidar Security zijn niet alleen ervaren adviseurs maar ook gecertificeerde auditors met internationaal erkende titels zoals RE en CISA. Hierdoor kunnen zij de brug slaan tussen het auditwerkveld en de dagelijkse praktijk van uw organisatie.

Vraag vrijblijvend een offerte aan!

We nemen daarna zo snel mogelijk contact met je op